Indirektna rasvjeta

Led-rasvjeta-01
Led-rasvjeta-02
Led-rasvjeta-03
Led-rasvjeta-04
Led-rasvjeta-05
Led-rasvjeta-06

Indirektna rasvjeta

Već početkom osamdesetih, arhitekti su počeli opremati domove imućnijih investitora tzv. indirektnom rasvjetom. O čemu je zapravo riječ? Radi se o spuštanju dijela stropa kako bi se iz ruba mogla izvesti linearna rasvjeta koja daje namjerni efekt povećanja plastike stropa (ili zida), Razlikuju se dva tipa ovakve rasvjete. Prvi tip je spuštanje rubnog dijela stropa dok centralni dio ostaje u originalu. U procjep između novog (spuštenog) stropa i originalnog stropa, stavlja se linearni izvor svjetla, koji kada se upali, odsjajem do stropa, daje posebno difuznu rasvjetu cijelom prostoru. U početku se rasvjeta emitirala iz fluorescentnih cijevi dok se u novije vrijeme koriste LED trake.

Na slijedećim skicama su objašnjeni spomenuti tipovi indirektne rasvjete:

Indirektna rasvjeta

       
       
 

 

Spomenuto je već prije, osim sa stropom, efekti indirektne rasvjete izvedivi su i sa zidom, a to je posebno traženi efekt u specijalnim prostorima (wellness, diskoteka, caffe bar ...). U današnje vrijeme, moguće je ostvariti zaista visoke estetske efekte ovim tipom rasvjete, što najbolje mogu pokazati fotografije realiziranih projekata:

 

Indirektna rasvjeta u knaufuIndirektna rasvjetarasvjeta za knaufefekti indirektne rasvjete

 

Copyright © art-rasvjeta.hr. Sva prava pridržana. Ovaj tekst je zaštićen autorskim pravom

 

Saloni LED rasvjete

U salonima Art-rasvjete možete pronaći LED rasvjetu za vanjsko i unutarnje uređenje privatnih i poslovnih prostora.
Bogata ponuda svih vrsta rasvjetnih tijela od lustera, visilica, plafonjera, reflektora i halogenih lampi do različitih stajaćih, stolnih, zidnih, podnih, dječjih svjetiljaka i led rasvjete zadovoljiti će i one najizbirljivije. Posebna je prednost u raznolikosti dizajna, pa svjetiljkama iz našeg salona možete opremiti vrlo moderno uređen prostor kao i onaj u klasičnom ili rustikalnom stilu ...

Galerija fotografija

Galerija fotografija